Babyschommel bijna winkelklaar

Babyswing bijna winkelklaar!

In ons vorige blog heb je kunnen lezen over het keurtraject van de Lytse Poppe Babyswing, onze babyschommel. In dit blog gaan we het hebben over het ‘winkelklaar’ maken van deze schommel. Online verkopen vinden wij leuk, maar onze ambitie rijkt verder. Wij kunnen niet wachten tot onze babyschommel in de schappen van toonaangevende winkels ligt. Hiervoor moet de schommel dus winkelklaar worden gemaakt, maar wat is dat eigenlijk?

Babyschommel 1 jaar  winkelklaar – de doos 

Voor onze houten babyschommel klaar is om verkocht te worden in winkels, moet hij aan een aantal voorwaarden voldoen, dit heeft ons product letterlijk verandert. Op dit moment recyclen wij bijvoorbeeld dozen. Privé en zakelijk bestellen we best wel wat producten die in dozen aankomen die ook geschikt zijn voor onze schommel. Deze dozen geven wij een tweede leven, we versturen er onze babyschommel in. Soms is het best een zoektocht om voldoende dozen op voorraad te hebben, toch vinden we dit een mooie oplossing om op het gebied van duurzaamheid een steentje bij te dragen. Dit gaat echter veranderen nu we ons op winkels gaan richten. Denk je maar eens in hoe het er uit ziet, 10 schommels in verschillende dozen van andere bedrijven op een stapel in een winkel, dat kan niet! Dus zijn we nu bezig met een op maat gemaakte doos voor onze houten babyschommel.


Babyschommel 1 jaar winkelklaar – informatie

De verpakking van producten in winkels moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Natuurlijk moet het CE-keurmerk goed zichtbaar in beeld zijn. Daarnaast moet op de verpakking een reeks product specifieke waarschuwingen goed in beeld zijn, dit is reglementair vastgesteld, en kun je vinden in de NEN-normeringen waar ik het in ons vorige blog uitvoerig over gehad heb. Bij aankoop moet het voor de consument duidelijk zijn voor wie het product geschikt is, wat er in de doos zit en hoe het gebruikt dient te worden. 

In de doos moet ook een instructie- en -montage handleiding zitten. Hierop herhaal je de waarschuwingen zoals op de verpakking (de doos), en kun je ook verplichte informatie kwijt over het monteren, in elkaar zetten en onderhouden van het product. Zoals je zult begrijpen is het een tijdrovend proces. Deze zaken moeten ontworpen worden. Wij hebben er veel over nagedacht. Het moet functioneel zijn, aan alle eisen voldoen en ook nog mooi en aantrekkelijk zijn om naar te kijken. Al met al een hele klus.

 

Babyschommel 1 jaar winkelklaar – Productcode

Dan moet elk product in een winkel nog een productcode met bijbehorende streepjescode bevatten. Hiervoor moet je bij GS1 zijn, dit is een wereldwijde organisatie gericht op het ontwerp en invoering van standaarden op het gebied van elektronische communicatie tussen bedrijven. Met andere woorden, elk product moet gelinkt zijn aan een code. In ons geval een EAN-13 code. Deze code staat op het product en in het systeem van de winkel. Het product wordt bij de kassa gescand, het systeem herkent het product, voorraden worden bijgehouden, alles klopt! Deze code moet dus ook op de verpakking staan. Je kunt ze aanschaffen via de website van GS1.


Babyschommel 1 jaar winkelklaar – wijziging

We leren van onze klanten. Tot nu toe verkochten wij de schommel zonder bevestigingshaken. We waren er van overtuigt dat mensen dit graag zelf uitzoeken, omdat elke situatie anders is. Het afgelopen jaar kregen we best vaak de vraag hoe hij opgehangen kan worden. Dus, we gaan er haken bijleveren. Wij hebben gekozen voor 2 karabijnhaken. Deze kun je gemakkelijk bevestigen aan vrijwel elk systeem in de deuropening of het plafond. Verder willen we niet gaan. Elk huis is anders, iedereen heeft zijn eigen systeem. De karabijnen leveren we erbij, je kunt ze gemakkelijk gebruiken of weglaten. Als je ze niet gebruikt hoef je ze ook niet weg te gooien. Het zijn altijd wel handige dingen om in huis te hebben. Vinden wij! 


Babyschommel 1 jaar winkelklaar – wat nu?

De status is als volgt: De ontwerpen voor de verpakking en de installatie- en -montagehandleiding zijn zo goed als klaar. Volgende week gaan ze naar de drukker. De levertijd op bedrukte kartonnen dozen is helaas vrij lang. Dit komt omdat er ontzettend veel vraag naar is. Intussen gaan wij ons beraden op een strategie om volgend jaar winkels en groothandelaren te informeren over onze schommel. Gaan we onaangekondigd langs? Even bellen? Een mailtje? Wat wordt de prijs? Hoe werkt het? Ik ga het voor je uitzoeken, en je leest het in mijn volgende blog!