De allereerste natuurlijke schommel voor baby's

Zo is de natuurlijke schommel voor baby's ontstaan

Wil je eerst de Lytse Poppe natuurlijke schommel bekijken voor je verder leest? Klik dan hier!

Mijn grote inspiratiebron, ons zoontje Sem.  Voordat Sem geboren werd heb ik me in mijn verlof vermaakt met het naaien van omslagdoeken, box-kleden, kruikenzakken etc. Ik kon, zoals vele anderen, niet iets unieks of passends vinden in de winkels. Maar laat ik nou net heel handig zijn met de naaimachine. Dit was het moment om even lekker stoffenzaken af te struinen en mezelf helemaal te laten gaan in de babybubbel. Ik ben helemaal losgegaan! In de kraamweek waren de reacties van de kraamhulp, verloskundige, familie en vrienden super enthousiast. En niet alleen over onze kleine, maar ook over de spulletjes die ik zelf gemaakt had. Zo leuk om te horen, ik weet nog wat ze zeiden;  

‘Wat een mooie spullen hebben jullie voor Sem zeg!’ 
‘Wauw daar moet je echt iets mee gaan doen!’ 
‘Dit is zo gaaf, dit vind je niet bij de prenatal en Hema.’
‘Was dit er maar toen mijn kinderen klein waren.’

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Beiden zijn wij werkzaam in de evenementenbranche die helaas volledig op slot ging in verband met Corona. Na een paar weken thuis te hebben gezeten schoten deze reacties nog eens door mijn hoofd. Zal ik er dan toch wat mee gaan doen?!

Opzetten webshop -  Lytse Poppe online

Ik zette een merk op wat dicht bij mij stond, namelijk Lytse Poppe. Dit is Fries voor Kleine baby. Zelf maakte ik een huisstijl en rommelde ik wat aan in Wordpress. Ik kreeg al snel wat bestellingen van bekenden en langzamerhand ook van wat onbekenden, maar het liep nog niet echt storm. (wil je zien wat ik allemaal verkoop? Ga dan gelijk naar producten) Wat wil je ook, er is zo veel concurrentie in babyland en het duurt ook wel even voordat de mensen je gaan leren kennen. 

Natuurlijke schommel – de Lytse Poppe Baby Swing

Alle ins en outs van onze natuurlijke schommel? Check de pagina over onze houten babyschommel

Na een half jaartje begon Sem een beetje te zitten en kwam het idee om een schommel voor hem te kopen. Ik vond het aanbod niet alleen mager, maar ook niet toereikend. Online kwam ik heel veel plastic tegen, dat vind ik zo lelijk in huis. Dus dat ging hem niet worden. Toen kwam het in me op om een natuurlijke schommel te maken, aangezien ik ook best handig ben met een zaag en een boor. Hoe gaaf als hij gewoon in de woonkamer kan schommelen! Na een flink onderzoek, uitproberen van vele materialen, ontwerpen en menig proefconcept ben ik gekomen tot de Lytse Poppe babyswing. Een natuurlijke schommel gemaakt van katoen, hout, en touw, met als testpersoon onze kleine Sem. Wat een plezier beleefde hij, en wij als ouders genoten hier volop van! We hebben gewoon een schommel in huis! We nemen de natuurlijke schommel zelfs mee naar buiten of naar onze ouders, hij is er helemaal fan van en wij ook. 

De eerste natuurlijke babyschommels werden verkocht

Deze natuurlijke schommel bood ik uiteraard ook aan op de website in de hoop dat meer mensen dit een gaaf cadeau zouden vinden voor hun kind. Het duurde een aantal weken en ja hoor, de eerste natuurlijke schommel voor baby’s was verkocht. Jeeej we waren zo blij. Het is echt een kick als iemand die je niet kent zomaar jouw product koopt in de webshop.

Klik op houten babyschommel om alles te lezen over deze schommel en klik hier voor bestellen.