De 2e webshop!

We zijn wederom online!

Daar zijn we weer, met een leuke Lytse Poppe update. Onze nieuwe webshop is online! Nieuwe? Maar jullie bestaan toch pas een jaar. Klopt! Hieronder leg ik uit waarom we nu alweer een nieuwe shop hebben.

De eerste stapjes

We zijn zonder veel ervaring in het webshop avontuur gestapt. In ons vorige blog heb je kunnen lezen hoe we begonnen zijn met het maken van producten. Zo verliep het ontwikkelen van de webshop ook een beetje. We kende nog wel iemand die handig is met Wordpress, die heeft een opzetje gemaakt. Verder zijn we zelf gaan experimenteren met het vullen van de site. We kwamen er achter dat dit wel te doen is, maar we zeker geen experts zijn. En, eerlijk is eerlijk, dit is niet een onderdeel waar wij ons heel graag in willen verdiepen.

 

Wat werkt wel en wat werkt niet?

Inmiddels kwamen we er ook achter, dat van de 20 Lytse Poppe producten, er 1 echt heel goed liep. Onze Lytse Poppe Babyswing. De schommel voor kinderen vanaf 6 maanden. Dit is ook wel een uniek product, hier zijn we het meest trots op. Misschien dat andere producten wat meer vergelijkbaar zijn met wat je in andere winkels kunt krijgen. In ieder geval, die liepen niet zo goed. Ook kwamen we er achter dat we erg enthousiast zijn geweest met het aanbieden van verschillende stoffen en patronen.
Bij een omslagdoek kon je bijvoorbeeld kiezen uit 8 verschillende wafelstoffen en 8 verschillende patronen. Dit geeft erg veel opties. Leuk voor de klant natuurlijk, maar je moet wel alle stoffen op voorraad hebben, en daarbij komt nog dat je vaak op het moment van bestellen iets moet gaan fabriceren. We hebben helaas geen grote opslag om voorraad te houden. Erg omslachtig dus.

Inmiddels zijn we zo enthousiast over onze Houten babyschommel geworden, dat we hier heel graag mee door willen. En, in de toekomst verdwijnen alle bijproducten en dromen we van een eigen kinderspeelgoedlijn. Schommels, meubeltjes, dat soort dingen. Unieke producten gemaakt van natuurlijke materialen. Wil je direct door naar onze producten of een baby swing kopen? Klik dan hier.

 

Hoe nu verder?

Dat we onze werkwijze moesten aanpassen was wel duidelijk, maar hoe nu verder? Hiervoor hebben we ons laten adviseren door een websitespecialist en een specialist in Google. Een probleem bij onze website was namelijk ook nog dat we slecht vindbaar waren. Er is een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd. Het is namelijk belangrijk dat we weten wat mensen intypen in Google als ze op zoek zijn naar een babyschommel. Hier pas je je teksten en websitestructuur op aan. Zo scoor je steeds wat beter in Google, wat niet geheel onbelangrijk is natuurlijk. Hier zijn we nog steeds druk mee bezig, want ook het blog wat je op dit moment leest draagt hieraan bij. 

De vulling van de site hebben we zo met wat hulp zelf kunnen opzetten. Nu de site zelf nog. In Wordpress is erg veel mogelijk, maar het is voor de leek wat lastig bij te houden. We zijn ook nog niet zo groot dat we alle werkzaamheden uit kunnen besteden, dus is voor een andere oplossing gekozen. We hebben onze website opnieuw opgezet, maar nu in Shopify. Dit is hele prettige software speciaal voor webshops. Het vullen en bijhouden is gemakkelijk en je kunt vrij eenvoudig hulp inschakelen op alle fronten.

We zijn online!

De website staat nu online! Hij is nog niet af, hij is denk ik nooit af. Maar het begin is er. We spelen nu nog met het idee om echt mooie professionele productfoto’s te laten maken, en misschien een mooie promotievideo. Ook willen we ons logo professionaliseren en hebben we ontzettend veel ideeën voor nieuwe producten. Genoeg te doen! Leuk dat je gelezen hebt, wil je meer Lytse Poppe? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Dikke tuut!