Babyschommel binnen

Babyschommel voor binnen - de mogelijkheden

"Laat je niet tegenhouden door slecht weer"

Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden om een babyschommel binnen te gebruiken. We bespreken eerst de verschillende opties en daarna meer over onze Lytse Poppe baby swing.

Direct door naar onze houten schommel voor binnen? 

Bouncer (deurhopser) optie

Welke baby of peuter is er nu niet dol op schommelen? Maar er is helaas niet altijd de mogelijkheid om buiten te schommelen. Gelukkig zijn er goede mogelijkheden om een babyschommel binnen op te hangen. Sommige systemen bieden de mogelijkheid om je babyschommel binnen in een frame te hangen, maar er zijn ook deurschommels die je simpelweg in een deuropening kunt hangen. Deze babyschommels voor het deurkozijn worden bouncer of deurhopser genoemd

Vrijstaande babyschommel

Heb je ruimte genoeg, dan kun je in plaats van voor een deuropening schommel kiezen ook voor een vrijstaande babyschommel in frame. Deze baby schommel voor binnen neemt wat meer ruimte in, maar is zowel binnen als buiten te gebruiken als er ruimte is.

Een babyschommel aan een haak in het plafond

Een derde optie is een babyzitje of baby swing chair met touw te kopen, en deze zelf aan haken aan het plafond te hangen. Vaak is dit een voordeligere optie dan een frame, het ziet er netjes uit en een groot voordeel is dat je de babyschommel binnen overal kunt ophangen waar je maar wilt.

De Lytse Poppe Houten babyschommel voor binnen

Wij van Lytse Poppe zijn erg fan van de laatste optie, een babyschommel voor binnen aan een haak in het plafond. Onze schommel kan ook buiten worden gebruikt. Wij leveren geen haken en materialen mee met onze schommel omdat gebleken is dat de situatie bij iedereen in huis weer anders is. Wij adviseren de onze babyschommel binnen op te hangen met behulp van een keilbout. Dit is een zeer stevige constructie waarmee je je helemaal geen zorgen meer hoeft te maken over de stabiliteit en draagkracht. Vervolgens draai je hier een schroef met een ring in, en gebruik je schommelhaken om het touw aan de ring te bevestigen. Vind je het een heftig idee om in het plafond te boren? Dat valt best mee! Op het moment dat je gaat verhuizen is het met een likje plamuur zo weggewerkt. Zo kun je toch het hele jaar gebruik maken van een babyschommel voor binnen. 

Bekijk hier de Lytse Poppe babyschommel

Babyschommel binnenBabyschommel binnen kopenBinnen babyschommelBinnen babyschommel kopen

Babyschommel voor binnen kopen - tips!

Je kunt op internet natuurlijk ontzettend veel te vinden, maar wat is de beste babyschommel voor binnen? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Dat zijn de veiligheid van de schommel, het materiaalgebruik, de lengte van de touwen, het maximale gewicht wat de schommel kan dragen en de mogelijkheden om de babyschommel te bevestigen. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn als de babyschommel binnen leuk staat bij de rest van het interieur.

Veiligheid bij een babyschommel voor binnen

Van essentieel belang! Je wilt jouw kleintje zorgeloos laten schommelen, en niet de hele tijd bang zijn dat er iets mis gaat. Check bij het kopen van een baby schommel voor binnen altijd of de schommel gekeurd is en is voorzien van een CE-keurmerk. Alle vormen van Europees speelgoed en speeltoestellen dienen een CE-keurmerk te hebben. Om deze reden raden wij af een zogenaamde baby swing chair van buiten Europa aan te schaffen. De kosten zijn buiten Europa vaak een stuk lager, maar in dit geval kiezen wij graag voor veiligheid en kwaliteit.

Het materiaalgebruik

Je kunt er vanuit gaan dat jouw kleintje, net als alle andere kleintjes, alles in zijn of haar mond gaat steken. Aangezien de schommel straks vrolijk in de kamer bungelt zal dit een gewillige prooi zijn voor de jonge avonturier. Het is beter om geen swing chair met plastic onderdelen of synthetische stoffen te nemen. In plaats hiervan zijn kun je bij het kopen van een babyschommel voor binnen beter kiezen voor een product met natuurlijke materialen. Er zijn prachtige schommels die bestaan uit een stevig linnen zitje, touw, hout en metaal.