Babyschommel buiten

Heerlijk genieten in de buitenlucht

Wat is er fijner dan met de wind in je haren door de lucht zwieren? Kun je het je nog herinneren? Dit wil je je kleine natuurlijk ook laten ervaren. Dat kan, met een babyschommel buiten in de tuin bijvoorbeeld.

Lytse Poppe – buiten schommel baby
De babyschommel van Lytse Poppe kun je heel gemakkelijk meenemen naar buiten. De afmetingen en het gewicht van de babyschommel lenen zich goed voor het vervoeren als je een dagje lekker op pad gaat. Zoek ergens een stevige tak van een boom uit, of bijvoorbeeld een balk in een speeltuin, en met de verstelbare touwen hangt binnen no time jouw eigen baby schommel buiten.

Waarom een babyschommel kopen?  

Onze nummer 1 reden is gewoon simpel plezier! Kinderen genieten van schommelen. Lachsalvo’s en grote grijnzen, heerlijk. Toch zijn er meer redenen voor een babyschommel buiten. Lees het hieronder.

Wiegen & Swingen – buiten schommel baby

Er is 1 ding wat bijna elke baby heerlijk vindt, en dat is lekker heen en weer wiegen of schommelen. In de armen van papa of mama is natuurlijk het fijnst, maar ook in een babyschommel zullen ze het echt geweldig vinden. En, een bijkomend voordeel is natuurlijk dat mama en papa dan de handen vrij hebben.

Ontdekken & plezier – baby schommel in de tuin

Schommels zijn fantastisch als het gaat om mentale en fysieke ontwikkeling. Het is voor je kleine bijvoorbeeld een mooie manier om kennis te leren maken met de zwaartekracht. Ze zullen het leren door in de schommel te slingeren en beweging van heen en weer te ervaren. 

Ontwikkelen & spelen – tijdens het schommelen

Als je kind iets groter is en zelf actief schommelt worden de spieren van de benen, armen en romp ook sterker door deze specifieke beweging. In een eerder stadium zal je kindje al leren grijpen en vasthouden. Wiegen en schommelen geeft een veilig gevoel. Dit associëren ze namelijk met de periode in de baarmoeder.

Veiligheid & Fun 

Een belangrijk onderdeel van buiten schommelen is uiteraard de veiligheid van de schommel buiten. Er is op internet een groot aanbod van schommels. Hieronder een paar praktische tips bij het aanschaffen van een babyschommel voor buiten.

CE-markering – babyschommel voor buiten

Koop altijd een schommel voor buiten met de juiste markeringen. Hieronder lees je wat een CE-markering inhoudt. De wettelijke eisen van producten zijn vastgelegd in 27 product specifieke Europese richtlijnen en verordeningen. Tot de productgroepen waarvoor CE-markering is vereist behoren onder andere machines, liften, gastoestellen, drukapparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen, medische hulpmiddelen, bouwproducten, elektrische en elektronische apparatuur, pleziervaartuigen, explosieven, pyrotechnische artikelen, speelgoed en dus ook jouw aanstaande babyschommel buiten. Schommels voor buiten met een CE-markering zijn veelal getest op de draagkracht van de materialen, of er schadelijke stoffen in de babyschommel zitten, of hij snel vlamvat bij aanraking met vuur, enzovoorts. Uiteraard erg belangrijk voor de nieuwe buitenschommel van jouw kleintje.

Klantenservice – babyschommel van buiten de EU

Koop je een babyschommel buiten Europa, heet hij vaak een swing chair. Dit kan best voordelig zijn in de aanschaf. Echter heb je hier ten eerste niet te maken met Europese normeringen voor de babyschommel buiten. Ook zijn deze bedrijven vaak niet te bereiken voor vragen. En op het moment dat je niet tevreden bent of er is een probleem met de buitenschommel, geven ze vaak niet thuis. Let dus altijd goed op bij wie je dit soort producten aanschaft.